Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 9 april 2011

BAREND DE BEER 1: SINGELS

Voor zover mij bekend, zijn er in Nederland twee singels uitgekomen van Barend de Beer, alhoewel op het label van de eerste wordt vermeld dat het hier om Nr.1 gaat, hetgeen zou kunnen wijzen op een Nr.2, maar misschien waren ze dit alleen maar van plan of - en dat is waarschijnlijker - is dit het eerste plaatje in de reeks 'muzikale speeltuinen'. Dit plaatje is een uitgave van Philips (RF 314 510) en zoals bij dit label bijna gebruikelijk was: Geen jaartal. De tweede singel is eveneens door Philips (NE 411 742) op de markt gebracht en is een rechtstreekse vertaling (teksten Hans de Vries) van het Franse EP'tje, dat nog wat verder onderaan op deze pagina staat. In tegenstelling tot het origineel heeft de Nederlandse versie een boekje bij het plaatje zitten, waarin de teksten staan afgedrukt, alsook de rolbezetting.











De liedjes zijn oorspronkelijk geschreven door Jean-Michel Defaye (die ook het orkestje leidt), Victor Villien en Claude Laydu (eveneens producer van de serie). Deze Franse uitgave is ook van Philips (BE 432.979).


Wat wel een tikkeltje vreemd is, is het feit dat de Franse en de Nederlandse plaatjes allebei een andere hoes hebben. De foto van de Nederlandse uitgave is afkomstig van een andere Franse singel, van welke de inhoud ook daadwerkelijk betrekking heeft op die hoes, dit in tegenstelling tot de Nederlandse versie.. Er worden soms vreemde keuzes/beslissingen gemaakt is muziekland.



Toch hadden ze in Nederland genoeg keus, want in Frankrijk zijn er meer dan 2 plaatjes op de markt gebracht. Een selektie.


Volgende week zaterdag: de puzzels van Barend de beer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten