Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 11 april 2011

POL PELLE EN PINGO

De bekende kinderstrip Pol (ook wel Polle Pelle en Pingo) is van oorsprong afkomstig uit Denemarken. Pol is het geesteskind van Carla en Vilhelm Hansen. Zij schreef de verhaaltjes, hij tekende. Vanaf begin jaren '40 tot in de jaren '60 produceerden ze 36 verhalen. Nadien zijn anderen de verhalen gaan tekenen. In het Deens heet Pol Rasmus Klump. In het Frans, Duits, Portugees en Italiaans heet hij Petzi, welke naam terug te vinden is op de bovenkant van dit blik.

Dit blik heeft als houdbaarheidsdatum 1999. Het is dus vermoedelijk afkomstig uit 1998.

De sfeer van de tekeningen (niet zo zeer de stijl) doet mij sterk denken aan landgenoot René Michaelis, van wie op HET Verzameloord al eerder berichten hebben gestaan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten