Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 23 april 2011

BAREND DE BEER 3: BOEKEN

In Nederland zijn twee series boeken uitgekomen van Barend de Beer. De eerste reeks is uit 1965 en omvat twee delen, beiden 24 x 32 cm groot en uitgevoerd in harde kaft. De originele teksten zijn van Claude Laydu, de vertaling van Netta Klaver. De illustratie in beide boeken zijn van Paul Durand en die zijn heel sfeervol. Vandaar de keus de inhoud van zowel Barend de Beer en Suffie alsook Barend de Beer bij de kapper (zo goed als mogelijk, gezien het nogal grote formaat) weer te geven.

































































































































Alle twee de delen hebben op het schutblad voor en achter dezelfde tekening staan, alsook op de achterzijde van beide boeken.



De tweede serie bestaat uit 4 boeken (18 x 21,5 cm), in 1977 uitgegeven door de Zuidnederlandse Uitgeverij in Aartselaar. Ook deze boeken hebben een harde kaft.






















































Elk deel bevat 23 pagina's met grote letter tekst en weinig zeggende foto's.


Oorspronkelijk zijn ook deze verhalen geschreven door Claude Laydu. De Nederlandse bewerking is gedaan door Reina van Capelle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten