Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 27 april 2011

FRED HACHÉ & BAREND SERVET SHOW

Dit is natuurlijk niet echt een TV-serie, maar een reeks van 8 shows is toch ook een soort van serie, toch. Eerst was er de Fred Haché Show (5x, eind 1971 en begin 1972), daarna de show Barend is weer bezig (3x, eind 1972 en begin 1973), beide met de heren Haché en Servet in de hoofdrol. In de uitzendingen zingen ze twee liedjes. Dat wordt een eerste singel in 1972 (Imperial, 5C 006-24 495)
Om deze hoes wat kracht bij te zetten hier dan ook maar even de beide heren in aktie. Het filmpje bevat toch wel enkele gedenkwaardige momenten.
Een van de grote mannen achter het sukses was natuurlijk Wim T.Schippers, maar waar was hij geweest zonder Gied Jaspars, Ellen Jens, Wim van der Linden en Ruud van Hemert?







De tweede singel is een schot in de roos: Waar moet dat heen van Barend Servet (De Zilvervloot, 05 15177 2) bereikt begin 1973 de 18de plaats in de Top 40.

Aangemoedigd door dit sukses wordt door Schippers en konsorten een eigen platenlabel opgericht: Darkanivap Records. (Zie voor een overzicht van dit label het zusterblog Catalogus van Nederlandse singelseries).




Fred Haché stapt uit de show en brengt alleen nog maar platen uit onder zijn eigen naam: Harry Touw.




Barend Servet en Schippers hadden nog een kontrakt lopen bij De Zilvervloot, waar nog 2 singels verschijnen (05 15238-8 en 05 15325-2).
Tot slot zingt Barend Servet nog één kant vol van een Elf Provonciën singel (ELF 65-025), om daarna - net als Fred Haché - onder zijn echte naam (IJf Blokker) verder te gaan, maar dat is een heel ander verhaal.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten