Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 13 april 2011

FARCE MAJEURE

Farce Majeure is een zeer bekend TV-programma (NCRV 1966-1976), maar als je aan mij zou vragen: Wat gebeurde er nou allemaal in een uitzending, dan zou ik het niet weten. Wat me bij is gebleven, zijn de live-optredens in het land. Dat was een vast onderdeel van het programma. Daar zongen ze dan het lied 'Dat is uit het leven gegrepen' (CNR, UH 10005).







De tweede singel van het team dat bestond uit de 5 vaste leden: Ted de Braak, Alexander Pola, Fred Benavente, Jan Fillekers en Henk van der Horst, was 'Openbaar Vervoer' (Philips 6012 176). Getuige de tekst op de achterzijde is dit plaatje uit 1972.




Met de derde singel 'Kiele Kiele Koeweit' (Elf Provinciën, 6865) schieten ze in de roos. In februari 1974 haalt hij de derde plaats in de Top 40.
















De singels die vervolgens worden uitgebracht in de kielzog van deze hit leveren niets op:




- Dikke mik / Dat kan toch allemaal maar (Philips, 6012 312)




- Wetje weten/ Nieuwe energie (Philips, 6012 473)




- Nee, nee, nee nooit meer water / Pietje dat kan je niet maken (Decca, AT 10 413)




















Dan volgt er - na de 150ste uitzending, waarmee voorlopig een einde kwam aan de shows - in 1977 onder de naam HINT toch nog een klein sukses met 'Een goeie haan is niet vet' (CNR, 141.378). Dat was tevens einde van de Farce.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten