Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 6 april 2011

DE FABRIEK

Televisieserie uit 1981, destijds uitgezonden door de TROS, over een fictieve suikerfabriek ergens in Nederland. Het handelt vooral om overnameproblemen en intriges op het persoonlijke vlak. De serie was dermate populair, dat er twee seizoenen zijn gemaakt. Lees meer. Producent was Joop van de Ende.

Een groot aantal bekende acteurs kwamen opdraven. Naast Rudi Falkenhage (als directeur Dries Rustenburg), waren dat o.a. Guus Hermus, Frederik de Groot, Jeroen Krabbé, Marjan Berk, Bram Biesterveld, Gerard Cox, Bert Dijkstra, Diana Dobbelman, Geert de Jong, Mimi Kok, Sacco van der Made, Hugo Metsers, Maarten Spanjer, Pleuni Touw en Bram van der Vlugt. Indrukwekkende cast.

De titelmuziek (Sugar) werd geschreven door Ruud Bos. De muziek is in latere jaren vaak hergebruikt als tune bij radio en televisie. De singel is uitgebracht op CNR 141.737

Kant A Sugar
Kant B Action

Hieronder de originele leader, waarop uiteraard ook de muziek is te horen. wat is er veel veranderd in televisieland in al die jaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten