Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 6 augustus 2010

FRANKENSTEIN 29: REKLAME 1/3

Vandaag op de Frankenstein-dag eens iets anders. De eerste van 3 reklameboodschappen met Frankenstein in de hoofdrol. Hierbij staat dan wel voorop, dat het 'monster' gebaseerd is op de kreatie van Boris Karloff. Vandaag Twix, een wat vreemd, snel gemonteerd filmpje. Het jaar van deze commercial is mij niet bekend.De 'gebruikte' scene is gebaseerd op een fragment uit de 1931 Frankenstein-film. Ter vergelijk hier de oorspronkelijke scene, inklusief het uit de film geknipte einde.

1 opmerking:

  1. Mooie persiflage. Wist niet dat er in het origineel een fragment ontbrak. Toen ik het als kind op tv zag, meende ik dat het monster het meisje had vermoord, maar nu blijkt dat hij het kind in zijn onnozelheid als een bloem in het water gooide.

    BeantwoordenVerwijderen