Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 3 augustus 2010

NACHT VAN DE KOUWE NEUZEN


Volgens de website KinderTV werd de Disneyfilm One Hundred and One Dalmatians (1961) in Nederland uitgebracht in 1963 (2 jaar! ná de VS dus) weliswaar met de Nederlandse titel De nacht van de kouwe neuzen, maar evengoed in de originele taal (dus niet nagesynchroniseerd).

Het publiciteitsmateriaal uit dit bericht is vermoedelijk uit de tijd van de uitbreng, Het is een simpele uitklapbare folder (20x16), dat naar links en rechts uitgeklapt kan worden, zodat het een lengte krijgt van 60cm. Opvallend is dat de distributeur van de film Rank Film Distributors is en niet het eigen Buena Vista. Onder de Nederlandse titel staat de originele Amerikaanse vermeld. Ook komt de letterlijk vertaalde titel er op voor met een woordspeling die ik niet ken van latere uitgaves: Hond-erd en één dalmatiners.

Overigens heeft HET Verzameloord al eerder aandacht geschonken aan deze film. Kijk hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten