Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 24 augustus 2010

TENTOONSTELLING TV-TOYS

Even een ander soort bericht dan normaal. Ik bezocht het afgelopen weekend de tentoonstelling 60 kindertelevisie in het Museum van de 20e eeuw in Hoorn. Deze expositie is samengesteld door het TV Toys Museum, dat ooit in Dieren was gevestigd, maar nu helaas al weer een tijdje dakloos is. Dankzij het Museum van de 20e eeuw kunnen we toch genieten van een deel van de collectie. Veel bekende series en het speelgoed en andere merchandise er omheen. Voor elke liefhebber een must. Puur genieten.

Er waren ook enkele minpuntjes. Zo vond ik de muziekkeuze voor de audiotoer - op zich perfect - niet sterk. Sommige thema's ontbraken, andere waren te lang. Een TV tune duurt niet langer dan pakweg 30 seconden, zodat je meer afwisseling hebt. Gekozen was vaak voor de lange, singleversie, waardoor je meer geduld moest hebben voordat de volgende tune komt. Je kon niet verder 'springen'. Dat vond IK jammer. Omdat er aandacht was voor de muziek, had voor MIJ de componist Joop Stokkermans, verantwoordelijk voor talloze tunes, best vermeld mogen worden. Ook was de Fabeltjeskrant wel erg verspreid te vinden in meerdere vitrines.

Maar hé, who cares, volledig opgebouwd door vrijwilligers, mooie vormgeving, veel afwisseling in materiaal. Kleurrijk. Gezellig. Ook voor de kleine kinderen van nu. Top!

Hierbij enkele snapshots.

Voor meer informatie over het museum en de tentoonstelling klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten