Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 21 augustus 2010

TI-TA TOVENAAR PLAATJES-ALBUM 2

Door het sukses van het eerste plaatjes-album aangemoedigd, brengt Albert Heijn in 1973 een tweede boek uit met los te verzamelen plaatjes van de populaire kinder TV-serie Ti-Ta Tovenaar, bedacht en geschreven door Lo Hartog van Banda.







Dit keer bevat het album 2 verhalen: Grobelia en het Toverboek en Ti-Ka en de Verborgen Aardbeien en kon je de kaft (24 x 34 cm) openvouwen tot een poster (72 x 34 cm).


Het tweede verhaal wordt verteld aan de hand van 64 te verzamelen en in te plakken kleuren plaatjes (elk 2,5 x 5,5cm).

Voor het eerste vertelsel moest je
16
toverlantaarnstrips sparen. Elke strip bevat 4 kleuren dia's.




Deze stickers en dia's zaten in een zakje, dat je kreeg bij elke 10 gulden (is ongeveer 4 euro) aan boodschappen. Elk zakje had 4 stickers en 1 toverlantaarnstrip. Deze laatste moest je nog wel even zelf in elkaar prutsen. Daartoe staat achter in het boek een uitleg.













Om de dia's bij het verhaal te kunnen bekijken moest je ook nog een Ti-Ta Toverkijker kopen bij de kassa van AH en daar gaat voor niks alleen de zon op, dus dat kostte opnieuw de nodige duiten.



Tot slot had je als bonus (naast de uitgevouwen kaft) nog een poster zitten in het midden van het boek. Alles bij elkaar een kompleet pakket Ti-Ta Tovenaar, dat de tand des tijds redelijk heeft doorstaan.

2 opmerkingen:

  1. Hallo,

    Heeft u nog zo een kijker

    Groet,

    Henk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb bij moeders in de kast nog stickers en lantaren strips gevonden.

    Wie bied????

    BeantwoordenVerwijderen