Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 2 oktober 2010

AURORA 6: GOLD KNIGHT

Vandaag de laatste ridder die Aurora in het assortiment heeft zitten: The Gold Knight of Nice. Ik denk dat dit wel het moeilijkste bouwpakket is (van de ridders!), om te vinden. Ik heb zelf helaas alleen het model, maar wil ridder op paard toch wel volledig behandelen. Vandaar dat de (kleine) foto's van de dozen van internet komen.
De eerste editie die van het bouwpakket verschijnt heeft een produktietijd van 6 jaar. Hij is te koop tussen 1957 en 1963, in zwart- en goudkleurig plastic. Vanwege het sukses dat Aurora in het begin van de jaren zestig heeft krijgen alle ridders een heruitgave met een nieuwe doos. Zo ook onze gouden vriend. Deze tweede uitgave verschijnt in de winkels tussen 1965 en 1969 in dezelfde kleuren plastic als zijn voorganger.
Evenals wat er gebeurd is met de rode, zwarte, zilveren en blauwe ridder gebeurd ook met de gouden. Hij krijgt voor de Engelse markt een nieuwe doos en dito naam: King Arthur. Deze verschijnt in 1973, in de serie The Knights in Shining Armour.
In alle uitgaven zit hetzelfde vel met de bouwinstrukties en telkens is het model ook eender.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten