Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 11 oktober 2010

OUDE AUTO'S

Van sommige items in mijn kast vraag ik me sterk af of ik ze moet bewaren. Dat geldt bijvoorbeeld voor de twee hieronder staande boekjes uit de serie Arti beeld-encyclopedie (nr.31 en 32).

In deeltje 31 worden 37 kleine auto's besproken aan de hand van technische tekeningen, gegevens en prijzen. Daarvan twee voorbeelden: Messerschmitt
KR-200 en de D.A.F.
Deel 32 is wat minder spektakulair. Daarin geen dwarsdoorsnedes en/of vreemde modellen, slechts 'old-timers'. Prachtige eigentijdse modellen van Austin tot Volkswagen.



Hoewel de boekjes niet groter zijn dan 11 x 15,5 cm nemen ze toch (te)veel ruimte in. Vreemd is dat. Overigens wordt er nergens een jaar van uitgave vermeld, maar via een bezoeker van HET Verzameloord is bekend dat ze uit 1958 zijn. Bedankt voor de informatie.



2 opmerkingen: