Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 14 oktober 2010

PIN-UP VAN DE WEEK (week 41)

Gil Elvgren (1914-1980) is een van de beroemdste en wellicht ook beste pin-up artiesten van de 20ste eeuw. Althans, naar mijn mening.

Zoals de meeste van zijn artistieke kollega's heeft ook Elvgren een kunstakademie gevolgd en afgerond. Op zijn 22ste gaat hij vervolgens werken op de reklame-afdeling van Coca Cola. De eerste pin-up van zijn hand verschijnt in 1937. Het schilderij hierboven is van 1951 en heet: What a deal.

In 2008 heeft uitgeverij Taschen een prachtig betaalbaar boek uitgegeven met de komplete pin-up kollektie van Gil erin.

Het is een plezier om door het boek te bladeren met 250 full color pagina's. Alle tekeningen hebben een duidelijk nummer. Het zijn er 583!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten