Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 13 oktober 2010

ROY WARD BAKER (1916-2010)

Vandaag kreeg ik ter ore (dat soort nieuws haalt Nederland niet of nauwelijks) dat vorige week (5 oktober 2010) de Engelse regisseur Roy Ward Baker is overleden. Hij is 93 jaar geworden. Hij zal vermoedelijk de geschiedenis ingaan als de man achter A Night to Remember (1958), de ultieme versie van het Titanic drama voordat James Cameron in 1997 met zijn versie kwam.
Mr.Baker is goed geweest voor 60 films en TV-series. Onder deze laatste zijn afleveringen van The Avengers, The Saint, Jason King, The Persuaders en The Protectors.
Waar ik Roy Ward het meeste mee associeer zijn toch wel zijn Engelse horrorfilms, zoals ...And now the screaming starts (1973), Vault of horror (1973) en (onlangs toevallig nog eens een keer bekeken) The Monsterclub uit 1980, zich afspelend in een new wavy club met dito muziek.
En dan natuurlijk de 7 films die hij voor de Hammer Studio heeft gemaakt, tussen 1967 en 1974, zoals Quatermass and the pit (1967), The anniversary (1968) en Scars of Dracula (1970). Bezoek voor alle Hammer films (en die van Roy Ward Baker in het bijzonder) een zusterblog van HET Verzameloord met alle Hammer Film Poster en advertenties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten