Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 17 oktober 2010

LOURDES 15: LAMPION


Trof ik onlangs aan in een boekje over Lourdes. Geen idee wat het is. Mogelijk twee delen van een doosje of wellicht delen van een soort servet of onderzetter. Duidelijk is dat beide delen uit hetzelfde origineel komen en niet aan elkaar passen. Vermoedelijk was het oorspronkelijke object oorspronkelijk rond. Nederlandse oorsprong. Curieus.

3 opmerkingen:

  1. Hoi,

    Ik ben een paar jaar geleden in Lourden geweest en ik weet wat dit is.Elke avond is er in lourdes een lange optocht(processie) en iedereen die mee loopt krijgt een kaarsje.Om dat kaarsje zit dit papier (in het vierkant)
    Zo lijkt het net of iedereen een lampionnetje beet heeft.Het is een mooi gezicht en zeker de moeite waard om een keer naar Lourdes te gaan,ook als je niet gelovig bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hartstikke bedankt voor je reactie.
    Ik was enkele jaren geleden in Lourdes, maar toen heeft het echt meer dan 24 uur heeeel hard geregend. De avond-processie moest ik voorbij laten gaan helaas.
    Een heel 'lampionnetje' bestaat dus uit vier van deze velletjes papier. Zijn de andere twee hetzelfde of staat er een andere voorstelling op?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er zijn een hoop verschillende, in verschillende talen met verschillende afbeeldingen

    BeantwoordenVerwijderen