Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 18 oktober 2010

YPMA GRAMMOFOONPLATEN

Enkele weken terug stond op HET Verzameloord een bericht met verpakking voor singeltjes van de Discobar van V&D. Nu een soortgelijk item van Ypma Grammofoonplaten uit Alkmaar. Een papieren zakje om een gekochte singel in te verpakken. Het is mij niet geheel duidelijk (na een kleine zoektocht op het internet) of Ypma aan de Langestraat nog bestaat, maar zo ja, dan verkopen ze in elk geval geen grammofoonplaten meer. Kwaliteit is matig, maar hé, een papieren zakje van meer dan 30 jaar oud! Jaartal is onbekend, maar het hele logo ademt iets uit van het begin van de jaren '60.

1 opmerking:

  1. Op http://www.fbg.nl/68314 wordt het nog vermeld. Je kunt aan de lengte van het korte telefoonnummer bepalen in welke periode dit hoesje uitkwam.

    BeantwoordenVerwijderen