Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 31 oktober 2010

HALLOWEEN 3

HALLOWEEN!
Hobgoblin, een niet al te zwaar biertje dat speciaal gebrouwen is voor Halloween 2010 door de Wychwood Brewery en dat bedrijf zit in Oxfordshire, Engeland. De drank zit in een fles van 500 ml.

AANSTEKER 41


Een aansteker als een komputermuis. Wat kun je allemaal nog meer verzinnen? Ik raak hiermee trouwens ook zo'n beetje aan het einde van mijn kollektie aanstekers. Nog enkelen te gaan.
Overigens dien je bij deze (slechts 6 cm lang, zonder staart) op de beide blauwe vlakken te drukken, om een vlam te genereren aan de bovenzijde van het apparaat.

zaterdag 30 oktober 2010

HALLOWEEN 2

Morgen!


Julie London, één van de foto's op de hoes van haar LP 'Calendar Girl' (1956). Daarop staat een uitbeelding voor elke maand van het jaar. Dit is oktober, terug te vinden op de achterzijde van de hoes. De foto's zijn allemaal in pin-up stijl gemaakt.
De plaat is uitgebracht op haar vaste platenlabel Liberty (SL 9002)

vrijdag 29 oktober 2010

HALLOWEEN 1

Nog drie dagen!

Elvira helpt mee met aftellen en pak onderwijl een biertje....

FRANKENSTEIN 41

Een strip in pocketformaat (12x17 cm) uitgebracht door uitgeverij Nooitgedacht in Hilversum. Hij valt in de serie 'Beroemde Verhalen in Beeld', samen met o.a. Casanova, Mata Hari, Dracula en Cleopatra.
Hoewel de voorplaat anders zou vermoeden, is de 90 pagina tellende strip nergens voorzien van enige erotica. Het originele verhaal wordt heel aardig gevolgd.
Het boekje is uit 1971 en de tiende in een serie van 20.

donderdag 28 oktober 2010

PIN-UP VAN DE WEEK (week 43)

Deze week een ontwapenende tekening van Rolf Armstrong (1889-1960) met de titel: Hold Everything (1941).
Rolf is geboren in Seattle, verhuisd naar Chicago en heeft de nodige kunstakademies gevolgd (zelfs in Parijs).
Hij heeft altijd met live-modellen gewerkt, daar waar de meeste van zijn kollega's de schilderijen van foto's naschilderde. Ook heeft hij veel in Hollywood gewerkt voor bladen en publiciteitsmateriaal voor films getekend. Zo is hij in de gelegenheid geweest o.a. Greta Garbo en Marlene Dietrich te schilderen. Ook is hij op de set van de film Bride of Frankenstein (1935) geweest en heeft daar ter plekke Boris Karloff op doek vastgelegd. Nou is dat geen pin-up tekening geworden, maar wel een schilderij van Rolf Armstrong met als objekt Boris Karloff, dus vandaar hier toch maar een afbeelding.
Met een foto van Armstrong en zijn model.

woensdag 27 oktober 2010

FABRIEKSHOES: AMPEX


FABRIEKSHOES: AMIGA

SINGLEHOESWOENSDAG: NUTRICIA

Een leuk getekende hoes t.g.v. 60 jaar Nutricia (1901-1961). De tekening is ondertekend, maar de naam kan ik niet ontcijferen, met name omdat hij me niks zegt.

De single bevat klassieke muziek, die door Hugo de Groot is bewerkt voor een klein orkest.
Daarnaast is dit plaatje ook een prijsvraag, want de muziek is een aaneenschakeling van 21 verschillende stukken, waarvan zowel de komponist als de titel herkent dient te worden. Niks voor mij.


De single is een eigen uitgave van NV Nutricia.

dinsdag 26 oktober 2010

DISNEY DINSDAG: ROBIN HOOD

Bladmuziek uit de live-action film Robin Hood and His Merrie Men uit 1952. Het betreft een Franse uitgave Chante mon ame. Het art-work is niet opvallend. Zo zie je maar dat niet alle oude Disney objecten even mooi zijn. Bijgesloten een oude advertentie van dezelfde film en het fragment uit Robin Hood waarin het lied Whistle My Love wordt gezongen. Het betreft een dubbel-gevouwen vel papier van 25x32cm. Op de achterzijde een korte medley uit Cinderella / Cendrillon.


maandag 25 oktober 2010

BRADY BUNCH POCKET

Een 192 pagina's tellende pocket uit 1969 van de TV-serie The Brady Bunch (117 afleveringen, van september 1969 tot maart 1974). In Nederland noemde de omroep het Wat een familie en dat was op zich niet zo'n gekke naam, want 3 meiden van haar en 3 jongens van hem vormden samen een nieuw gezin. Een ware heksenketel, met allerlei komische taferelen en intriges.

zondag 24 oktober 2010

BEREBOOT 3

In 1976 komen er drie dozen uit van Monti Mozaik, een tegenhanger van Ministeck. De bedoeling is om allerlei gekleurde dopjes op zo'n manier in een rooster van 29x40 cm te drukken, dat er een figuur ontstaat. In dit geval de 3 hoofdfiguren uit de kinder TV-serie De Bereboot (407 afleveringen, van 2 oktober 1976 tot 30 september 1978) bedacht en geschreven door Lo Hartog van Banda (1916-2006).


De eerste is Kapitein Brom (art.nr.1554)
De tweede is Maatje (art.nr.5155)

De derder in de serie is Brilbeer de machinist (art.nr.5156).De Bereboot is een Max Appelboom produktie. Deze dozen (43x29 cm) zijn uitgegeven in licentie van Basis Reclame BV en Kortekaas Publicity BV.


AANSTEKER 40


Deze aansteker ziet er uit als een pillendoosje of voor anderszins op te bergen materieel, maar je kunt er wel degelijk een vuurtje mee maken. de korte kant links klik je opzij en de gasvlam ontstaat. Het ding heeft een breedte van 5,5 cm.

zaterdag 23 oktober 2010

ADVERTENTIE 19: BREDA BIER

Eerder deze week een puzzel van Grolsch bier van de flessen met de bekende beugeldop. Ik dacht dat Grolsch de enige was met een dergelijke afsluiting, maar zo zie je maar weer. Wat weet een mens toch weinig, getuige deze advertentie van Breda bier.

CLUEDO

Het bekende bordspel Cluedo in Nederlandse versie in de oudste vorm. In Engeland is deze doos geproduceerd tussen 1949 en 1965. Wanneer hij voor het eerst in het Nederlands verscheen is niet duidelijk. Op het internet veel aandacht aan Cluedo en zijn geschiedenis, dus dat ga ik hier niet overdoen. Wil je meer weten klik dan hier of hier in het Nederlands. Hieronder uitgebreid beeldmateriaal, iets wat op het Internet lastiger is te vinden. (klik op afbeelding om te vergroten)

vrijdag 22 oktober 2010

FRANKENSTEIN 40: MASKER 2

Een rubberen masker van het Frankenstein monster. Qua uiterlijk lijkt hij gemodelleerd naar Herman Munster uit de TV-serie The Munsters. Het ding is 34 cm hoog en tussen de ogen en wenkbrauwen zitten de kijkgaten. Gekocht in 2010, maar of dat ook het produktiejaar is zou ik niet weten.
donderdag 21 oktober 2010

GROLSCH PUZZEL

Skol is klaarblijkelijk niet de enige bierbrouwerij in Nederland die een puzzel heeft uitgebracht of wellicht meer dan een. Deze is getiteld 'De Goochelaar' en uitgekomen in de advertentie-serie van Vakmanschap is meesterschap. Daar heb ik trouwens ook nog wel een stapeltje van liggen uit tijdschriften. Zal die binnenkort een keertje scannen en HET Verzameloord ermee verrijken. Tot die tijd deze datumloze puzzel van 300 stukjes in een doos van 21x29 cm.