Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 7 maart 2012

BAH SEPTEMBER / OP SCHOOLREIS

De met een Edison bekroonde (dubbele) TV-musical Bah September / Op schoolreis (ook wel: Op schoolreis / Bah September) uit 1967 is geschreven door Harry Geelen (1939) en Tony Nolte (1932-1995), naar een idee van Gied Jaspars (1939-1996). die vooral bekend werd door zijn samenwerking met Wim T.Schippers. De regie was in handen van Ruud van Hemert (1938) en de uitzending werd verzorgd door de VPRO. Er is een LP van verschenen met 1 musical op de voorzijde, de andere op de achterzijde en er zijn twee singels van getrokken.
De kinderen in de klas waren leden van het Amsterdamse kinderkoor de Damrakkertjes, de rol van onderwijzer werd gespeeld door Justus Bonn (1917-1978).


Bennie en De Damrakkertjes- De drummer is me broer.
Overigens is alleen Bah September verfilmd en uitgezonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten