Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 14 maart 2012

BIJ DORUS OP SCHOOT

Dorus is een typetje van Tom Manders (1921-1972), dat in de jaren 50 en 60 razend populair was. Het was een mix van Charlie Chaplin en Swiebertje, maar met een geheel eigen karakter.
Vanaf 1956 is Dorus in verschillende programma-reeksen vanuit Hilversum te zien geweest. Als hij in 1967 een oud fabrieksgebouw in Rotterdam om laat bouwen tot Cabaret Dorus, komen de TV-uitzendingen daar vandaan. De show heet Kindermatinee (1967-1970) en heeft als onderdeel Bij Dorus op schoot, zeer bekend geworden door een uitzending van 18 november 1967, waarin een piepjonge Corrina van Konijnenburg (1964-2002) op onnavolgbare wijze Poesi mauw 'zingt'. Het is (een deel van) deze uitzending die op singel is verschenen (Philips, JF 333.922).


Er bestaat zelfs nog een tweede versie van, met hetzelfde labelnummer maar een andere hoes.

1 opmerking:

  1. Mogelijk door de rechtzaak die de ouders van het Poesie-mauw-meisje aanspanden vanwege haar mogelijke aandeel in de plaatopbrengsten. Op het tweede hoesje staat een ander meisje, dus dat zou het gevolg kunnen zijn. Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Corrina_Konijnenburg

    BeantwoordenVerwijderen