Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 6 maart 2012

ROBERT B. SHERMAN (1925-2012)




Gisteravond, 5 maart, is in zijn woonplaats London de Amerikaanse componist Robert B. Sherman overleden. Robert schreef, samen met zijn jongere broer Richard M. Sherman, talloze songs voor Disneyfilms. Films als Mary Poppins, Jungle Book, Winnie the Pooh, Bedknobs and Broomsticks en Chitty Chitty Bang Bang waren lang niet zo leuk zonder de liedjes van The Boys, zoals ze wel werden genoemd. Hoewel beide evenveel credits krijgen, was Robert toch meer verantwoordelijk voor de teksten, Richard voor de muziek. Ze bedachten graag neologismen zoals Fortuosity, Supercalifragilisticexpialidocious, Femininity en Substitutionary locomotion.

Naast liedjes voor films schreven ze themeparc-music (It's a small World) en top 10 hits, zoals You're Sixteen, dat 2x nr. 1 werd (door Johnny Burnette en Ringo Star).

Het is altijd bijzonder over de broers te lezen, omdat ze tijdens hun Disney-jaren direct voor Walt Disney werkten. Ze waren zijn linker- en rechterhand. Met Robret B. sterft een deel van de legende.

Robert B. Sherman is 86 jaar geworden.


Boven: Trailer van de documentaire The Boys. Onder: twee liedjes

Walt Disney samen met de Sherman Brothers - There's a great big beautiful tomorrow
Tommy Steele - Fortuosity (uit The Happiest Millionaire)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten