Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 26 maart 2012

WIPNEUS EN PIM SPEL

Een vreemd geval, dit Wipneus en Pim spel uit 1985. Waarom zo laat nog een spel uitbrengen van deze twee Limburgse kabouters? De verhalen worden al geschreven vanaf 1948! Het antwoord is wellicht simpel. In dat jaar (1985) is het laatste boekje (deel 40) in de serie uitgekomen. Het zou zomaar kunnen. dat deze doos (39,5x26cm) om die reden op de markt is gebracht door Selecta (nr 15865), samen met bijvoorbeeld een heruitgave van de komplete serie.







Het spelbord (47x35cm) bevat figuren uit verschillende verhalen en ook de vragen en opdrachten bij deze variant op het ganzenbord refereren naar verschillende eerder geschreven verhalen. Dit alles wijst toch wel min of meer op een 'jubileum'-spel.















1 opmerking: