Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 19 maart 2012

VLOOIENSPEL


Een ruimtevaart vlooienspel. Wie bedenkt zoiets? Oke, varianten op een bekend spel is natuurlijk een veel voorkomend verschijnsel, maar ruimtevaart en vlooien lijkt me geen gelukkige combi. Had er dan een dierenvariant op gemaakt: het honden vlooienspel. Maar goed, de Hema zag er kennelijk brood in. Waarschijnlijk verkocht ruimtevaart, dus zou ik het spel willen dateren tijdens de hoogtijdagen van de ruimtevaart, de laatste helft van de jaren '60, in elk geval na 1965 in welk jaar de eerste ruimtewandeling plaatsvindt.
De doos is vierkant (21x21cm) en bevat geen enkele verder informatie dan de merknaam Hema.


Herdenkingszegel (1967) van de eerste Amerikaanse ruimtewandeling van juni 1965 toont toch wel enige gelijkenis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten