Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 4 mei 2012

FRANCOISE DORLEAC 2/16: LES PORTES CLAQUENT

Vandaag de tweede film uit de korte filmloopbaan van Françoise Dorleac (1942-1967): Les portes claquent (1960), geregisseerd door Michel Fermaud (1921) en Jacques Poitrenaud (1922-2005).
Een bourgeoisgezin wordt tot chaotisch dolhuis gemaakt door de amoureuze escapades van de opgroeiende dochters.


Naast bekende akteurs als Michel Lonsdale en Dany Saval, treedt in deze film Catherine Deneuve op in haar eerste serieuze rol. Ze hadden een zus nodig voor Francoise. Wie is daar dan beter voor geschikt dan Catherine?




Er bestaan in elk geval 3 verschillende posters van deze film, maar die zijn lastig te achterhalen. Daarmee is de kwaliteit dus niet echt best. Het gaat hier even om het over all idee. 

Er is van deze film film geen soundtrack uitgebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten