Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 7 mei 2012

TV TOYS MUSEUM / MEDIADROME

Groningen heeft het Stripmuseum, Amsterdam heeft het EYE filmmuseum en Dieren heeft het TV Toys museum . . . Ach nee, helaas. Dat laatste is niet meer het geval. Enige jaren geleden viel het doek voor deze prachtige permanente tentoonstelling van televisie- en filmspeelgoed. Gemeente Dieren had andere plannen met het gebouw, waarin ze waren gevestigd. Maar er is weer hoop. TV Toys heet tegenwoordig MediaDrome en is druk in onderhandeling voor een vaste locatie in de gemeente Utrecht. Je kunt de ontwikkelingen volgenop  http://www.mediadrome.nl/.

Het museum had een leuke unieke winkel, waar je allerlei leuke dingen kon kopen op het gebied van TV en film. Ook daarover bestaat goed nieuws. Deze zaak heet SPOENK en is voorlopig te bezoeken als webwinkel: http://www.spoenkshop.nl/. Surf er eens binnen. Je vindt er vrijwel altijd wel iets dat je leuk vindt: Batman, Barbapapa, Muppets, Walt Disney, Superhelden, Beatles, Star Trek en nog veel meer. Echt teveel om op te noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten