Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 25 mei 2012

NOTITIEBLOK

De voorkant van een notitieblok (21x27cm). Een product van de Gebroeders Winter uit Amsterdam hetgeen met grote letters te lezen is "G.W. POST No. 22". Vermoedelijk was dit het 22e item uit hun productlijn. Maakt me wel benieuwd naar de andere. Zouden ze hetzelfde zijn vormgegeven of allemaal anders? Het prachtige ontwerp, in Amsterdamse Schoolstijl., is een abstract weergave van fabrieksschoorstenen met de eruit kringelende rook.

Linksboven staat een slecht leesbare tekst. Is dit de signatuur van de kunstenaar? Ik lees 'Gersteling'. Dit zal slaan op Harry Gersteling (1890-1964), die tot 1925 voornamelijk in Amsterdam werkte. Dit ontwerp zou dan gedateerd kunnen worden vóór 1925. Gezien de stijl is dat heel goed mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten