Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 2 mei 2012

MARTEN TOONDER 'JARIG'

Vandaag zou Marten Toonder (1912-2005) jarig zijn geweest en precies 100 zijn geworden. Reden voor HET Verzameloord om daar bij stil te staan. Dat wordt vanavond een overheerlijke diner, waarschijnlijk op de manier waarop de verhalen van Bommel bijna altijd eindigden: Een eenvoudige doch voedzame maaltijd.
Het geluk wil dat De Bezige Bij in 1980 het Gastronomisch Bommel-boek heeft uitgegeven, een honderd pagina's tellend boekwerk vol recepten, samengesteld door Joost, in nauwe samenwerking met Marianne Stuit en Hubrecht Duijker.
En mocht ik hierin niet het geschikte menu kunnen vinden, dan kan ik mij beroepen op een herziene heruitgave uit 1997: De keuken op Slot Bommelstein.
Dit wordt vast een gezellige avond, als u begrijpt wat ik bedoel. Op deze bijzondere avond in het Toonderjaar 2012 zal ik het glas heffen op een bijzonder man, die de wereld mooie dingen heeft geschonken.

En voor diegene die in de buurt is, het Nederlands Stripmuseum in Groningen heeft van 24 april tot en met 30 september een speciale expositie gewijd aan Marten Toonders bekendste kreaties onder de titel: Waarom is Bommel een beer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten