Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 1 mei 2012

JOEL GOLDSMITH (1957-2012)

Vorige week overleed Joel Goldsmith, de oudste zoon van componist Jerry Goldsmith (1929-2004). Joel Goldsmith was sinds 1983 ook zelf componist van filmmuziek. Hij schreef vooral electronische muziek, waarmee hij zijn vader enkele malen succesvol heeft bijgestaan  voor Runaway (1984) en Hoosiers (1986).
Hij schreef vooral voor televisie, zoals  voor de cultserie Stargate, waarvoor hij de vaste componist was. Ik zal hem blijven koesteren voor de score voor Kull the Conquerer, prachtige symphonische muziek in de stijl van Conan the Barbarian. Joel Goldsmith is 54 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten