Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 14 december 2012

FRANÇOISE DORLEAC 13/16: WHERE THE SPIES ARE

Vandaag de dertiende film uit de korte filmloopbaan van Françoise Dorleac (1942-1967) : Where the spies are (1965), van regisseur Val Guest (1911-2006), bekend door horrorfilms van het Engelse produktiebedrijf Hammer. 'Where the spies are' is een Engelse parodie op het spionage-genre met - naast Françoise - in de hoofdrollen veteranen David Niven (1910-1983) en John Le Mesurier (1912-1983).
Een geslaagde vermening van droge humor en thriller in dit verhaal over de arts Jason Love (David Niven) die door de overheid (John le Mesurier) 'gedwongen' wordt tot spionage bij de Russen. Françoise is zijn kontaktpersoon in het Midden Oosten, op wie hij (uiteraard) verliefd wordt, maar dan blijkt ze uiteindelijk een dubbelspion te zijn.
Er bestaan tenminste 10 posters van deze film.
En zoals bijna gebruikelijk bestaat er geen speciale Nederlandse poster. Dat de film hier wel in de bioskoop heeft gedraaid, getuige de 2 advertenties hieronder.
De muziek voor de film is gekomponeerd door Mario Nascimbene (1913-2002) en daar is in die tijd geen plaat van uitgekomen. De muziek is later (in 1984) op een verzamel-LP van Nascimbene terechtgekomen en weer later op een verzamel-CD.
Op deze manier zijn er twee stukken overgeleverd. De derde heb ik zelf overgenomen van de film.
MAIN TITLE
  FIGHT / VICKY
THE END
Bij mijn weten is de film nooit uitgebracht op video of (later) op DVD en dat is best vreemd als je nagaat hoeveel troep er ooit is verschenen en nog steeds verschijnt. Wel is er in 1965 een boekversie van de film uitgekomen (pocket), geschreven door James Leasor. Deze tweede druk draagt de titel van de film. De eerste versie van het boek had eerder (1964) nog de originele tital Passport to oblivion.

Tot slot nog de trailer.


De volgende film in deze serie van Françoise Dorleac is Cul de sac uit 1966 van regisseur Roman Polanski.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten