Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 24 december 2012

NIGHT BEFORE CHRISTMAS

Wat is er toepasselijker dan de dag voor Kerst dit boek/singeltje te plaatsen.
Op de kartonnen voorzijde is een tranparante singel geplakt. Vanwege de afgeronde hoeken is dit boek (16,5x20cm) dus eenvoudig te draaien op elke draaitafel, maar die moet dan wel 78 toeren aankunnen. Bij mijn versie heeft de lijm van het singeltje losgelaten en is daarna ooit gescheurd. Ik heb het geprobeerd, maar het plaatje is niet meer te draaien, helaas. Wellicht zou je denken dat de B-zijde van de singel op de achterkant van het boekwerkje is geplakt, maar nee. Dat is niet het geval.
Het bijzondere aan dit boek-plaatje uit 1955 is niet alleen de kombinatie van lees en luisteren, maar ook dat de tekeningen gemaakt zijn door de Nederlander Jo Spier (1900-1978).
27 Bladzijden met meestal een doorlopende illustratie van de de linker nar de rechter pagina. Hieronder de inhoud van dit sfeervolle boekwerkje.
Het is een uitgave van The John C.Winston Company en gemaakt in de USA.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten