Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 5 december 2012

SINTERKLAAS 2012-6: MUZIKALE PEPERNOTEN 2

Sinterklaas (of Sint Nicolaas) is weer in het land. Zoals elk jaar komt hij vanuit Spanje kinderen de stuipen op het lijf jagen, om ze daarna kadootjes te geven. Reden voor HET Verzameloord om eens in de kasten en archieven te duiken en wat oud goed van de Goed-heiligman en zijn Pieten op te sporen.


Een singel met een boekje. Vorig jaar op 4 december stond op HET Verzameloord  een CNR singel met dezelfde tekening, echter zonder boekje. En...afgelopen maandag dezelfde singel (Telefunken HX 1017) met een compleet ander hoesje! Blijft overigens een vreemd ontwerp, alsof het een deel is uit een grotere afbeelding. Achter op de hoes: Copyright 1956 van C.N. Rood, 's Gravenhage. Rood was de drukker. Hieronder de negen paginavullende illustraties. Ze ogen als een Amerikaanse comic, Was vermoedelijk nieuw en modern destijds. Herkent iemand de tekenaar?










Het boekje / de hoes is niet vierkant (20x18,5 cm) en bevat naast de illustraties teksten van de inmiddels overbekende liedjes, die worden uitgevoerd door het Radio-Kinderkoor "Jacob Hamel" o.l.v. Herman Broekhuizen.


2 opmerkingen:

  1. Geweldig!! Als het goed is ligt deze nog steeds bij mijn ouders. Nooit een betere sinterklaasplaat gezien en gehoord!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mee eens, mijn ouders hebben het altijd voor mij bewaard, het heeft voor mij emotionele waarde, we kochten het bij de intocht in Amsterdam, de sticker van de muziekhandel staat er nog op;-) zo'n beetje 50 jaar geleden dus....

    BeantwoordenVerwijderen