Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 4 december 2012

SINTERKLAAS 2012-5: BOEKENLEGGERS

Sinterklaas (of Sint Nicolaas) is weer in het land. Zoals elk jaar komt hij vanuit Spanje kinderen de stuipen op het lijf jagen, om ze daarna kadootjes te geven. Reden voor HET Verzameloord om eens in de kasten en archieven te duiken en wat oud goed van de Goed-heiligman en zijn Pieten op te sporen.

Twee Sinterklaas boekenleggers (allebei 6x15cm) van licht karton. Op de achterzijde van de eerste staat het gedicht "Schoentje zetten" van Rie Cramer, de achterkant van de tweede pagina-aanduider is gevuld met 7 wetenswaardigheden over de maan, zoals: De Aarde is 3 keer zo groot als de Maan en In het jaar 2000 zullen 2 maansverduisteringen plaats vinden. Deze boekenlegger is dus met zekerheid te dateren vóór 2000 en hij heeft nr.0022. De eerste draagt nr.0023, dus wat uitgave bedtreft zullen ze wel dicht bij elkaar liggen.
Ze zijn uitgegeven door de Nederlandse Bibliotheek Dienst (NBD) en gedrukt door PagerClip® in Harderwijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten