Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 16 december 2012

KERST 2012-1

Volgende week is het alweer kerstmis - de derde voor HET Verzameloord. Ook dit jaar weer op gepaste wijze kerstfeest op het oord.


In 1974 verscheen op het platenlabel Elf Provinciën (van platenmaatschappij Dureco) de LP Vader Abraham Kerst Show (ELF 1551), misschien wel de meest bijzondere kerstplaat ooit, vol met idiote (maar serieus bedoelde) kerstliedjes. Een keuze maken was lastig, maar ik koos voor Onze Vader - het bekende gebed -  uitgevoerd door Corry m.m.v. Gebroeders Brouwer (trompet) en het Weesper Mannenkoor. Dureco was destijds gevestigd in Weesp.


De auteurscredits gaan naar Thisel/Weinkauf-Bastiaan. Wie van hen schreef de tekst?

Breng ook eens een bezoek aan mijn Elf Provincien blog, te vinden door hier te klikken of op de link in de groene balk rechts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten