Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 25 december 2012

VROLIJK KERSTFEEST

Gisteren had ik een singel/boek uit 1955 draaiend op 78 toeren, vandaag een singel/boek uit 1980, draaiend op 33 toeren.
Het formaat van het boekje/de hoes is 18x19cm en uitgegeven door Mulder in Amsterdam. De illustraties zijn van Johannes Coenraad van Hunnik (1925).
Na gewerkt te hebben in de Toonder Studio's gaat Van Hinnik in 1952 werken voor Mulder en wordt al snel hun huistekenaar. Of deze singel uit 1980 een heruitgave zou ik niet weten, maar gezien de tekenstijl lijkt me dat alleszins waarschijnlijk.
De singel telt 7 liedjes (uitgevoerd door kinderkoor `Vox Humana´ o.l.v. Henk van de Berkt) en evenzoveel tekeningen die de teksten in het boekje begeleiden.
ER IS EEN KINDEKE GEBOREN OP D´AARD

NU ZIJT WELLEKOME

KOMT, VERWONDERT U

STILLE NACHT, HEILIGE NACHT

GLORIA IN EXCELSIS DEO

DE HERDERTJES LAGEN BIJ NACHTE

ERE ZIJ GOD

Namens HET Verzameloord iedereen een
VROLIJK KERSTFEEST

Geen opmerkingen:

Een reactie posten