Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 19 december 2012

KERST 2012-4: NEDERLANDSE KERSTFILMS

Elke woensdag op HET Verzameloord een vinylsingel van een Nederlandse bioscoopfilm, op alfabetische volgorde. Vandaag een kerstuitstap.

Kerst in de Nederlandse speelfilm is een zeldzaam verschijnsel, Evenals Sinterklaas (die de laatste jaren in kinderfilms een inhaalslag uitvoert) is de Kerstman zelden of nooit onderwerp van een Nederlandse speelfilm. Wel zijn er enkele films gemaakt die spelen in de kerstperiode. Telt dat ook? Een overzicht:

Abel (1986) Alex van Warmerdam
Een maand later (1987) Nouchka van Brakel
Van geluk gesproken (1987) Pieter Verhoef
De avonden (1989) Rudolf van den Berg
Kruimeltje (1999) Maria Peters
Het geheim (2010) Joram Lürsen


Wellicht is het nu de juiste tijd een van deze films weer eens te bekijken.

 Volgens de webstek Neerlands Filmdoek wordt in Het Geheim de kerstsfeer treffend neergezet en zijn er links en rechts zelfs wat kerstmannen te zien. Goed opletten in onderstaande trailer.

De titelsong van de film (gezongen door Marco Borsato) heeft een aardige filmklip en heet zelfs Kerstmis. Komende zaterdag: de meest alternatieve kerstmuziek ooit op HET Verzameloord

Geen opmerkingen:

Een reactie posten