Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 20 december 2013

BOEKOMSLAG: PUZZELPARADE (1960)

Hoe anders kunnen tijden zijn. Tegenwoordig liggen de schappen van kiosken en boekwinkels vol met puzzelblaadjes in alle maten en soorten. Iedere week nieuw in volle ornaten. In 1960 komt een puzzel-boekje nog uit als een uitgave in de Prisma Boeken reeks.
De pocket telt 189 pagina's met uiteenlopende diagrammem als kruiswoordpuzzels, cryptogrammen, woordzoekers en magische vierkanten. De oplossingen staan achterin. Op de achterzijde van het boekje een beschrijving van de auteur en bedenker, Charles E.D.Julien. "Toen hij geboren was, bleek hij een grappig ventje te zijn, dat de L-A-C-H-E-R-S op zijn hand had. En zo was het dat zijn naam C-H-A-R-L-E-S ontstond".
Prisma Pockets is onderdeel van Uitgeverij Het Spectrum NV te Utrecht/Antwerpen. Deze uitgave uit 1960 heeft nummer 559.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten