Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 10 december 2013

TIEN VROLIJKE VRIENDJES (1968)

Leesboekje in de stijl van 'Ten Little Indians', maar dan met 10 bekende Disney figuren. Op elke dubbele pagina verdwijnt er steeds één. Het verhaal begint op de voorpagina, waar Mickey als eerste afvalt. De overige figuren zijn aan de bovenkant al zichtbaar. Achtereenvolgens zijn dat:

Minnie

Pluto

Goofy

Bambi

Lady en Vagebond

Kleine Boze Wolf

Knabbel en Babbel

Stampertje

en Donald Duck

Een opvallende verzameling, die tegenwoordig anders van samenstelling zou zijn. Tot slot zitten ze allemaal aan de picknick.


Het boekje (23x20,5cm) dateert uit 1968. Mijn exemplaar is in 1971 in Duitsland gedrukt. Hetzelfde boekje - met andere voorkant - werd in 1978 opnieuw uitgegeven door de Zuidnederlandse Uitgeverij Aartselaar / Centrale Uitgeverij Harderwijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten