Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 8 december 2013

LOURDES 65: THERMOMETER

Een curieus, klein object (8x4cm). Links van de thermometer het bekende Lourdes tafereel, compleet met kerk, rechts ervan een verbeelding van de heilige Christoffel met de tekst 'S. Christoforo Ora Pro Nobis' (H. Christoffel Bid voor ons). Een simpele zoekvraag op Google maakt duidelijk dat het geen ongewone combinatie is, maar ik vind zo snel niet waar de combi op gebaseerd is.

Aan de achterkant een magneet om het op de koelkast of zo te bevestigen. Geen jaar of productieland.

Klik hier voor twee eerdere totaal verschillende Lourdes themometers op HET Verzameloord.

1 opmerking:

  1. Mijn vader had een magneetje met alleen Christoffel in de auto, want deze heilige figuur beschermt de reiziger tegen ongelukken en slechte ontmoetingen. Dus als je in Lourdes bent geweest, en je bevestigd bovenstaand magneetje in je auto, vroeger was het dashboard van metaal, dan heb je én een herinnering aan een Lourdesreis én je rijdt beschermd.

    BeantwoordenVerwijderen