Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 6 december 2013

TELEPHONE SPACE SET

Tegenwoordig krijgen kinderen van sinterklaas met echte telefoons om mee te spelen. In de jaren 60 had je telefoonsets voor kinderen die aan elkaar waren verbonden met een draad, maar waarmee je toch echt met elkaar kon praten over een afstand van ongeveer 50 meter.
De doos kan - helemaal opengevouwen - ook een fraaie display vormen op het tafel of bureau.
In de doos zit niet meer dan twee telefoonhoorns, die met elkaar zijn verbonden door een 50 meter lange kabel.
Op de onderzijde van de verpakking wordt de werking schematisch uitgelegd.
De 'Telephone Space Set' is een produkt van Lone Star, wat een onderafdeling is van het Londonse bedrijf D.C.M.T. Ltd. Er wordt nergens een jaar van poduktie vermeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten