Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 24 januari 2014

BOEKOMSLAG: DE TWEE SAFARI'S (1932)

Een opvallend hybride omslag, zoals ik die al vaker heb gepubliceerd. Een modern ontwerp, typerend voor het interbellum: strakke vormgeving, typografie, 'opgesmukt' met de realistische tekening van een neushoorn. 'De twee safari's' is een oorspronkelijk Nederlands boek "van avonturen in Oost-Afrika door Willem van Doorn". Bovenstaande afbeelding is de stofomslag. De kaft zelf heeft een eenvoudige, maar speelse typografie.

Wat moderne vormgeving betreft steekt de titelpagina beide vorige naar de kroon. Bijna volledig in stijl.

Opvallend (afwijkend) detail is het vignet van uitgeverij De Arbeiderspers. Vermoedelijk bestond dit al. Overigens wel uit het interbellum, maar ik denk ongeveer 10 jaar ouder dan de uitgave van dit boek. Het vignet straalt een sfeer van Amsterdamse School uit. Zoals wel gebruikelijk werden de initialen van de uitgever D.A.P. gebruikt voor een spreuk, in dit geval: Den Akkers Ploegende, wel passend bij een socialistisch uitgever.

Er wordt geen enkele melding gemaakt van een ontwerper, maar het lijkt of links onder het vignet de initialen HB staan. Zou dit Hans Borrebach kunnen zijn??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten