Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 3 januari 2014

BOEKOMSLAG: WERELD

Feitelijk vandaag geen boekomslag, maar de covers van de 12 nummers van het derde jaargang van het tijdschrift Wereld (1949). Een populaire-wetenschappelijk maandblad.
Bijzonder sfeervolle omslagen, gemaakt door Studio Flem en dat was het werkterrein van de in Rusland geboren Wladimir Flem (1910). Na de tweede wereldoorlog reisde Flem naar Amerika waar hij Henry Dreyfuss, Walter Dorwin Teague en Raymond Loewy persoonlijk ontmoette. De Amerikaanse atmosfeer en professionele manier van werken bevielen hem zo zeer, dat hij na terugkeer in Nederland besloot industriële vormgeving aan de Haagse Academie te volgen om bij het productontwerpen betrokken te blijven. Dat is duidelijk te herkennen aan deze omslagen.
Andere illustratieve medewerkers aan het blad zijn Johan Briedé, Peter Lutz, Piet Marée, Charles Burki, Marits Rietdijk, Ben Horsthuis en Hans Borrebach. Deze laatste trok specifiek mijn aandacht. Ik heb alle in totaal 1583 bladzijden (de pagina's worden in de 12 edities doorgenummerd!) doorgebladerd en daarbij slechts één Borrebach tegengekomen.
Wereld is een uitgave van N.V. Maandblad Succes. Direkteur is Piet Schreuder.

1 opmerking:

  1. Hallo, ik heb drie jaargangen van Wereld uit 1963, 1964 en 1965 in een rode verzzamelband met harde kaft. Wat zou ik er voor kunnen vragen? groeten Esther

    BeantwoordenVerwijderen