Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 8 december 2014

BABAR LEES-, KIJK-, DOE- EN KLEURBOEKEN

Babar is het hoofdpersonage in een serie kinderboeken getekend door Jean de Brunhoff (1899-1937). Het eerste deel heet Histoire de Babar le petit éléphant en is uitgegeven in 1931. Het verhaal was in de zomer van 1930 bedacht door zijn vrouw om te vertellen aan hun zieke zoontje Mathieu.
Jean de Brunhoff zelf verbleef in een sanatorium. Toen hij daar in 1937 aan tbc bezweek, werkte hij aan het zevende deel van de reeks. Zijn Zoon Laurent (1925) voltooide dit boek en zette de reeks - na de tweede wereldoorlog - voort.
De boeken waren internationaal suksesvol en verschenen al bij leven van vader Jean - behalve in Frankrijk - ook in de Verenigde Staten, Engeland en Duitsland. De eerste Nederlandse vertalingen zijn van 1947.
Eind jaren 60 leeft het figuurtje van Babar nog steeds en verschijnt er een reeks van 6 lees-, kijk-, doe- en kleurboeken.
Alle delen - met een fors formaat van 24x32cm - zijn geschreven door Laurent de Brunhoff en (in het Nederlands) verschenen bij uitgeverij Spaarnestad in Haarlem. Een precies jaartal ontbreekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten