Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 14 december 2014

BAKKEN AAN DE BAR

Ik wist niet dat dit boekje bestond voordat ik het onlangs tegenkwam: Bakken aan de bar van moppentapper/schrijver Harry Touw (1924-1994) en tekenaar IJf Blokker (1930), beide bekend van onder andere de Fred Haché Show (in 1971 en 1972 door de VPRO uitgezonden).
Op de achterzijde van dit boekje (21,5x11cm), uitgevoerd in harde kaft, al meteen een flauwe binnenkomer, waarmee de sfeer wel ongeveer gezet wordt.
Het is een uitgave van Strengholt Televideo BV in Naarden uit 1978. Daarvóór is de strip gepubliceerd in De Volkskrant. Mijn boekje bevat als extra de handtekeningen van beide heren op de eerste bladzijde.
Het boekwerk bevat 92 grapjes, waarvan ik de lezer enkele klassiekers niet wil onthouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten