Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 1 december 2014

SINTERKLAAS 2014 - 8: OP DE HOGE, HOGE DAKEN

Er zijn in Nederland in het verleden enige tientallen LP's verschenen, gewijd aan Sinterklaas en de liedjes die daarbij horen. Elk platenlabel heeft zich er wel een of meer keer aan 'schuldig' gemaakt. Binnen deze feestplaten rondom de Goedheiligman is een onderscheid te maken tussen getekende hoezen en hoezen met een foto. Deze laatste kategorie heeft mij altijd het meeste geboeid. Vandaag enkele voorbeelden van LP's die verschillende foto's hebben gebruikt van één fotosessie. En dat is nou niet direkt de meest professionele uitbeelding van de Sint die ik ken.

Vlinder Records, VL 7771 st
groot kinderkoor El Amor

Royal Records, 77008

Basart Records, PS 59028
kinderkoor De Krekels, olv Lo van der Werf

en tot slot de voor- en achterzijde van
Vivo Press, 690940 LP
het Radiokinderkoor met orkestbegeleiding

Geen opmerkingen:

Een reactie posten