Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 3 december 2014

SINTERKLAAS 2014 - 9: DE GRUYTER SINGEL

Reeds heel wat jaren geldt dat het Sinterklaasfeest vooral draait om de commercie. Kadootjes, snoep en anderszins troep om kinderen blij te maken.
De Gruyter was in een ver verleden een kruidenier. Dat bedrijf is de uitgever van dit singeltje.
Vreemd getekend hoesje (door een mij onbekende tekenaar), waarop duidelijk te zien is dat Sinterklaas niet blij is met het meezingen van Zwarte Piet op de muziek die uit de hoorn schalt. Zou hij luisteren naar het bijgevoegde plaatje?
Het singeltje in kwestie is een eenzijdige flexidisc en alleen daarop is te lezen dat de liedjes die te beluisteren zijn, gezongen worden door kinderkoor "De Rekels".
Op de achterzijde van de hoes leren we dat dit plaatje werd weggegeven bij "2 dubbele pakken TREXOP".
Trexop, dat zegt me niks. Zal wel een soort wasmiddel zijn. Ja, inderdaad!
Terug naar de singel. De hoes is een uitklapper, met daarin de (nu) overbekende teksten van de zeven gezongen liedjes. Ook staat er nog een illustratie, waarmee wellicht de verveeldheid van Sinterklaas op de voorzijde wordt verklaard, dan toch in elk geval wordt volgehouden.
O, nu begrijp ik het. Hij is Sinterklaas helemaal niet, hij is gewoon meneer De Gruyter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten