Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 21 maart 2017

DINSNEY DINSDAG: 3D DOMINO

Walt Disney 3D domino
Als je de naam op de doos moet geloven betreft het hier een 3D Domino spel met figuren uit de Disneystal, maar het gaat toch echt alleen maar om Sneeuwwitje en haar zeven dwergen.
De doos meet 23x31,5cm en op de onderkant worden de jonge spelers in 8 talen verwelkomt: Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans, Deens, Italiaans en Fins,
In de doos bevinden zich 22 kartonnen en evenveel standaards, waarmee het spel wordt gespeeld.
Wat is 3D domino? In plaats van de blokjes met cijfers of afbeeldingen plat op tafel aan te sluiten, staan de blokjes nu rechtop. Eenmaal gespeeld vormen de dwergen een kring om of voor Sneeuwwitje, die dus zelf niet mee doet.
Hieronder als voorbeeld de 6 kaartjes (elk ongeveer 10x8cm) met een dubbele afbeelding en Sneeuwwitje zelf (9x17cm).
Tot slot nog de spelregels.
Een uitklapvel gevouwen tot A-5 formaat met op elke bladzijde een van de 8 talen, waarin dit spel is uitgebracht. Op elke pagina een andere dwerg als illustratie.
Het is een uitgave van Jumbo (nr.138) in Amsterdam uit 1994.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten