Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 1 maart 2017

IN MEMORIAM: CARLA LIPP (1934-2017)

Afgelopen maandag, 27 februari, is Carla Lipp (1934-2017) overleden.

Carla  heeft vooral bekendheid gekregen door haar rol van Jet in de cult TV-serie Ja Zuster Nee Zuster (1966-1968), geschreven door Annie M.G.Schmidt en Harry Bannink.
Ze zong mee met de rest van het Rusthuis onder leiding van Zuster Klivia (gespeeld door Hetty Blok) zoals deze singelhoes duidelijk aangeeft.
Voor zover ik nu even na kan gaan had ze één solohit in deze reeks en dat was De Twips.


Na de perikelen in het rusthuis is de TV loopbaan van Carla ook enigszins tot rust gekomen. In 1987 komt ze eenmalig voorbij in de Nachtshow, waarin ze zichzelf speelt.
Pas weer 10 jaar daarna zet ze haar TV werk voort met kleine rolletjes in series als Goede Tijden Slechte Tijden (1997), Onderweg naar morgen (1997), Goudkust (2000) en Baantjer (2005).

Carla Lipp is 83 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten