Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 27 maart 2017

JUNIOR JIG-SAW PUZZLE

Op 11 januari van dit jaar stonden er op HET Verzameloord twee puzzels van Mulder (HIER). Vandaag een aanvulling daarop, maar toch heel anders.
 Het gaat om een kleine doos (12x17cm), die geen deksel heeft, maar waarvan de korte zijklep open is. Het is duidelijk nummer 3 in een reeks en gezien alles in het Engels op de doos staat, lijkt het produkt bedoeld voor de Engelse markt. De naam Mulder komt nergens terug, wel het logo van dit Nederlandse bedrijf.
 De puzzel past (gelegd) niet in de doos, want hij meet 21x29cm.
Analoog aan bovenstaande puzzel en info, heb ik nog een tweede uit deze reeks en wel nummer 8,
Het is deze afbeelding die er in januari ook bij stond. Toen had deze puzzel een drukfout (puzzel en doos gespiegeld) en waarempel. Dat is ook nu weer het geval!

Op de achterkant van de dozen staat in monochroom de hele serie afgebeeld.

Hier staat de tweede puzzel uit het eerdere bericht niet bij, dus kan ik konkluderen dat er in elk geval 9 puzzels bestaan in deze sfeer getekend. Waar zijn ze?

1 opmerking:

 1. Hallo, Deze puzzel of serie lijkt de 8001 serie van Mulder (al heb ik daar niet alle afbeeldingen van). Deze serie staat al in de Mulder en Zoon N.V. Catalogus van 1951/1952 (oudere heb ik niet). Echter bestaat de 8001 serie (sprookjes) uit 8 dessins van 35 stukjes formaat 21 x 29.
  Moeilijk te zeggen door wie getekend. Waarschijnlijk Engels. Bij Mulder kom je heel veel puzzels tegen die je ook bij Philmar ziet.
  Met vriendelijke groet
  Nico Stalenburg
  Zie ook mijn reactie bij de Mulder puzzels van 11 januari.

  BeantwoordenVerwijderen