Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 22 maart 2017

HARRY EN KWARTJE IN DE RUIMTE

Harry en Kwartje in de ruimte is geschreven door A.D. (Anton) Hildebrand (1907-1977), vooral bekend als schrijver van Bolke de Beer (vanaf 1935).
Dit werk van Hildebrand uit 1961 is uit de vergetelheid gered, omdat de omslag en illustraties gemaakt zijn door niemand minder dan Marten Toonder (1912-2005).
De tekening staat erg ver af van Heer Bommel en Tom Poes, maar dat spreekt voor de veelzijdigheid van Toonder. Het boek (159 pagina's) bevat 4 zwart wit illustraties. Allemaal in een krasserige stijl. Bijna zoals de onlangs overleden tekenaar Peter Verstraten.
Het is in 1961 uitgebracht door Meulenhof in Amsterdam. Er zou nog een vervolg komen: Harry en Kwartje op de Aarde. Daarover wellicht een andere keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten