Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zaterdag 11 maart 2017

IN MEMORIAM: THIJS CHANOWSKI (1930-2017)

Afgelopen dinsdag (7 maart) is in Alkmaar Thijs Chanowski (1930-2017) overleden.
Thijs was de 'vader' van de meest bekende Nederlandse TV-serie ooit: De Fabeltjeskrant. Hieronder een korte kijk achter de schermen van deze serie, zoals te zien is geweest in het Nederlandse bioskoop-journaal.


Voor iets meer over Thijs Chanowski op HET Verzameloord zie HIER.
Voor meer over De Fabeltjeskrant klik HIER.

Een wat minder bekende serie van Chanowski is De Vloek van Woestewolf (1974/13 afl.). Hier de beginleader van deze reeks, waarin o.a. Henk van Ulsen, Henk Molenberg en Jeroen Krabbé de hoofdrolllen speelden.


Thijs Chanowski is 86 jaar geworden.

1 opmerking:

  1. De man achter de schermen en toch zo invloedrijk.

    BeantwoordenVerwijderen