Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 19 september 2011

LAWRENCE WELK TELEVISION SHOW

Zo nu en dan word ik er weer eens aan herinnerd hoe ongelooflijk veel films en televisieprogramma's er zijn gemaakt. Zo ook dit programma de Lawrence Welk Television Show. Ik had er nog nooit van gehoord. Dat zou op zich natuurlijk niet vreemd zijn - er is zo veel - maar dit programma heeft gelopen van 1955 tot 1982 (27 jaar!) en wordt vermoedelijk in Amerika nog steeds vertoond. Enfin, deze LP is uitgegeven ter gelegenheid van de 10e verjaardag van de show, dus te dateren in 1965. De show rondom bandleider Lawrence Welk bevatte bekende dansmuziek, populaire liedjes en musical-repertoire, gezongen door verschillende solisten in de loop der jaren. Bijna wekelijks kwamen meer dan 13 jaar de Lennon Sisters opdraven.


Aan het eind van elke show nodigde Welk een dame uit het publiek uit om met hem te dansen op Bubbles in the Wine, zijn herkenningstune sinds 1937 (later Champagne Fanfare). Beide titels staan NIET op de plaat vreemd genoeg. Op Youtube de volgende eindtitels van de show uit 1955, toen nog zonder dansen (maar met sponsorreclame!)



In 1971 is de uitzending in kleur en danst Welk wel door de eindtitels.



En zo eindigde de show in 1978:



Tot slot de Lennon Sisters in een commercial break.



De oorspronkelijke LP dateert uit 1965. Hier gaat het om een re-issue, waarvan het jaar onbekend is. Label Ranwood R-8026.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten